Медицински Вештачења

Медицинско вештачење

Вештачењата од областа на медицината опфаќаат широк спектар на науки и технологии кои треба да се испитаат за да се воспостават фактите на интерес, и да се одлучи во кој правец треба да го насочиме медицинското вештачење.

Поради широчината на медицината како наука, медицинските вештачења опфаќаат повеќе области.

Изготвувањето на стручен Наод  и Мислење од областа на медицината се базира на соодветна и уредно доставена документација. Основни документи за изготвување на вешт Наод и Мислење:

 •          Дијагноза за болеста,
 •           Лекарски извештај,
 •           Болничка историја на болеста,
 •           Отпусна листа
 •      Целокупната документација со која располага клиентот.

Националната групација за судски вештачења располага со стручни и вешти лица, кои можат да помогнат за што побрзо и ефикасно решавање на спорови во кои е потребно стручно мислење од медицински вештак.

Основни медицински вештачења кои биле изготвени од страна на Националната Групација за Судски Вештачења (НГСВ):

 •           Психијатриско
 •           Ортопедско
 •           Радиолошко
 •           Офтомолошко
 •           Неуропсихијатриско
 • И сите други поврзани со разни области од медицината.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

 • www.vestak.mk
 • www.procenki.mk

КОРИСНИ ДОКУМЕНТИ

 • Барање за изготвување не вешт наод и мислење
 • Барање за изготвување на процена

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Друштвото за вештачење и проценки, Национална Групација за Судски Вештачења (НГСВ) започна со работа во 2011та година како специјализирана компанија за изготвување на судски вештачења, супервештачења од сите области како и проценки.