Сообраќајно вештачење

Успешноста во вештачењето на една сообраќајна незгода зависи од квалитетот на влезните податоци, односно податоците кои се овозможени од страна на увидната екипа на МВР. Со нецелосни и нерелевантни податоци, вештакот нема да биде во можност објективно и квалитетно да ја реконструира сообраќајната незгода ако при нивна анализа не утврди постоење на материјални докази со чија обработка би била овозможена веродостојна и доверлива реконструкција и динамика на незгодата.

Изготвувањето на стручен Наод и Мислење од областа на сообраќајното вештачење, се базира на достава на соодветна документација. Основни документи за изготвување на вешт Наод и Мислење:

  •           Записник од МВР за увид на местото на незгодата (учесници во незгодата, податоци за патот и времето)
  •           Скица од местото на незгодата

Националната групација за судски вештачења (НГСВ) располага со стручни и вешти лица, кои можат да помогнат за што побрзо и ефикасно решавање на спорови поврзани со сообраќајни незгоди.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

  • www.vestak.mk
  • www.procenki.mk

КОРИСНИ ДОКУМЕНТИ

  • Барање за изготвување не вешт наод и мислење
  • Барање за изготвување на процена

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Друштвото за вештачење и проценки, Национална Групација за Судски Вештачења (НГСВ) започна со работа во 2011та година како специјализирана компанија за изготвување на судски вештачења, супервештачења од сите области како и проценки.