Градежно Вештачење

Вештачењата од областа на градежништвото заземаат широк спектар на градежно- архитектонски услуги. За изготвување на стручен Наод и Мислење поврзан со оваа област, потребна е достава на соодветна документација, која стручното вешто лици би ја употребило за темелно разрешување на настанатата ситуација.

Потребна документација за изготвување на вешт Наод и Мислење од областа на градежништвото и архитектурата:

 •           Договори за градба,
 •           Градежна книшка,
 •           Градежни дневници,
 •           Извештај од надлежен орган,
 •           Увид на лице место,
 •           Издадени дозволи,
 •           Издадени решенија,
 •           Проекти

Националната групација за судски вештачења(НГСВ) располага со стручни и вешти лица, кои можат да помогнат за што побрзо и ефикасно решавање на спорови поврзани со градежно- архитектонското работење.

Најчести барања за изготвување на Вешт Наод и Мислење од оваа област:

 •         Обем на изведени и неизведени работи, согласно договорот за градба,
 •           Штети настанати поради поплави, пожари...
 •           Спроведување на детални урбанистички планови

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

 • www.vestak.mk
 • www.procenki.mk

КОРИСНИ ДОКУМЕНТИ

 • Барање за изготвување не вешт наод и мислење
 • Барање за изготвување на процена

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Друштвото за вештачење и проценки, Национална Групација за Судски Вештачења (НГСВ) започна со работа во 2011та година како специјализирана компанија за изготвување на судски вештачења, супервештачења од сите области како и проценки.