Електротехничко Вештачење

Електро- техничките вештачења подразбираат изготвување на вешт Наод и Мислење, каде се настанати штети од пожар, електроника, телекомуникациска и сигнална опрема.

За изготвување на вешт Наод и Мислење  од оваа област, потребната документација која треба да се достави до вештото лице зависи од видот на штета која е предизвикана.

Бидејќи најчестите вештачења од оваа област се поврзани со кражба на струја, потребна документација за овој тип на вештачење:

 •           Сметки од потрошена електрична енергија (2год. пред направената контрола)
 •           Договор со ЕВН (доколку постои)
 •           Потребен е увид на лице место
 •           Записник за НМ1 образец (содржи извештај што е најдено на лице место)
 •           Работни налози

Најчести видови на електро- технички вештачења:

 •           Пожари предизвикани од електрична енергија
 •           Дефекти на електро инсталации
 •           Изведени, неизведени и неквалитетни електро инсталации.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

 • www.vestak.mk
 • www.procenki.mk

КОРИСНИ ДОКУМЕНТИ

 • Барање за изготвување не вешт наод и мислење
 • Барање за изготвување на процена

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Друштвото за вештачење и проценки, Национална Групација за Судски Вештачења (НГСВ) започна со работа во 2011та година како специјализирана компанија за изготвување на судски вештачења, супервештачења од сите области како и проценки.