Машинско Вештачење

Машинството како наука се поврзува со конструирање, производство и користење на машини.

Вештачењата од областа на машинството најчесто се поврзуваат со утврдување на вредноста на машини и возила, товарни возила, автобуси, специјализирани возила, приколки и полуприколки како и други вештачења во зависност од потребите на клиентот.

Изготвувањето на стручен Наод и Мислење кој може да допринесе во понатамошниот спор на тужителот, зависи пред се од уредно доставена документација.

Основни документи, кои се потребни при изготвување на вештачење од областа на машинството:

  •           Фото документација
  •           Карактеристики на машината (тип на машина, возило, име....)

Најголем дел од овој тип на вештачења се поврзани со изготвување на вешт Наод и Мислење поврзан со висината на штета кај возилата, настаната во сообраќајна или друг вид на незгода.

Документација која е потребна за овој тип на вештачење:

  •           Записник од МВР,
  •           Записник од Осигурителната Компанија,
  •           Фото документација,
  •           Сообраќајна книшка.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

  • www.vestak.mk
  • www.procenki.mk

КОРИСНИ ДОКУМЕНТИ

  • Барање за изготвување не вешт наод и мислење
  • Барање за изготвување на процена

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Друштвото за вештачење и проценки, Национална Групација за Судски Вештачења (НГСВ) започна со работа во 2011та година како специјализирана компанија за изготвување на судски вештачења, супервештачења од сите области како и проценки.